بهترین و بدترین رنگ اتاق خواب
بهترین و بدترین رنگ اتاق خواب ، سوالی که ذهن اکثر خانمها رو درگیر کرده. علم روانشناسی با دستهبندی کردن روحیات انسانها و قرار دادن افراد در گروههای مختلف، تعدادی از ویژگیهای شما را در آن دسته از گروهها قرارداده و توصیههایی برای داشتن زندگی بهتر به شما ارئه میکند.
از طرزحرف زدن تا نوع دست دادن، از بوی عطر تا رنگ مورد پسند؛ اینها جزء محدودیتهایی است که تعریف شده تا شما انتخاب کنید وخود را شبیه یکی از آنها فرض نمایید.
اما واضح است که با وجود هفت میلیارد انسان برروی زمین به همان اندازه سلایق مختلف وجود دارد پس درست نیست که شما را محدود به رنگ یا بوی خاصی کنند که، شبیه یک دسته انسان دیگر باشید.
اما نکته مهم درزمینه روانشناسی و مهمتر از آن روانشناسی رنگها این است که بیشتر افراد علاقمندند برایشان محدودیت و چارچوب در نظر گرفته شود تا بتوانند مسیر خورد را آسانتر پیدا نمایند.
از این رو علم روانشناسی به کمک آنها آمده و موارد فوق را برای آنها تعیین و تصور کرده است.
اعتقاد بر تأثیرگذاری عوامل بیرونی بر انسانها در حوزه روانشناسی، مورد توجه قرار گرفته است و موضوعی که قابل انکار نیست، همین رنگها هستند.
از رنگ لباسی که میپوشید گرفته تا رنگ کیف پولتان، همه و همه نشأت گرفته از روحیات درونی شما و زندگی شخصی شماست.
در اینجا ما میخواهیم یکی از مهمترین محیطهایی که مدت زمان نسبتاً طولانی در آنجا سپری مینمایید، یعنی اتاق خواب را مورد بررسی قرار دهیم، البته از منظر هارمونی رنگها.
روانشناسی رنگ در دیزاین اتاق خواب
تقریبا در حالت عادی یک فرد آخرین محیطی که چشمانش به خواب میرود و اولین جایی که بعد از بیدار شدن از خواب در تخت خواب تماشا میکند، در کل فضای خانه و به صورت دقیقتر، محیط اتاق خواب است.
بههمین خاطر قصد داریم انواع رنگ را در دیزاین اتاق خواب از نظر روانشناسی و تاثیراتی که میتوانند بر روی خواب و رفتار انسان داشته باشند، را برای شما شرح دهیم.
در بررسی رنگ اتاق خواب ، میتوان آنها را به دو دسته رنگهای تیره و روشن تقسیم کرد و هر کدام از این رنگها به زیردستههای سرد و گرم تقسیم میشوند. اینجا هر کدام را بهطور جداگانه مورد بررسی قرار میدهیم.
تاثیر رنگهای تیره در دیزاین اتاق خواب
دارک مُد (Dark mode) یا انتخاب طیف تیره رنگها برای بیننده دو حالت کلی ایجاد میکند.
- درحالت اول فرد احساس راحتی میکند و حس مالکیت و عدم بیقراری مینماید و با حس این که محیط به او تعلق دارد، تمام خستگی خود را خارج از اتاق میگذارد. بعد از مدتی کوتاه، احساس میکند که مدت زمان زیادی در آن محل قرار داشته است و به سرعت خود را با شرایط وفق میدهد، که باعث ایجاد پیامد مثبت و منفی میشود.
-
پیامد مثبت آن این است که به حس راحتی و آرامش میرسد و سریع خود را با آن محیط وفق میدهد.
-
پیامد منفی آن هم وابسته شدن به رنگهای تیره و محدود شدن قدرت انتخاب میباشد.
- درحالت دوم فرد به محض اینکه وارد اتاق با طرح و رنگ تیره میشود، احساس اضطراب و ناامنی به سراغش میآید و به شدت خود را درگیر گذشته میبیند.
در اینگونه مواقع نه تنها احساس راحت بودن را از دست میدهد، بلکه استرسهای درونی او نیز زیادتر میشود.
برای این که این موضوع افراد را دچار مشکل نکند، بهتر است محیط، نور زیادی داشته باشد و آنها بسته به سلیقه خودشان به هنگام خواب محیط را تاریک کنند، نه اینکه تاریکی محیط از روی اجبار باشد.
در کل تعداد افرادی که از دیزاین اتاق خواب تیره و در نتیجه سرویس خواب تیره استفاده میکنند رو به افزایش است و ربطی به دکوراسیونهای مدرن ندارد.
البته افرادی هم هستند که برای تنوع و تغییر این طرح و رنگها را انتخاب میکنند.
پیشنهاد میکنیم اگر شما نیز قصد شناختن بهترین و بدترین رنگ اتاق خواب را دارید. بهتر است یک شب را در هتلی با این شرایط بگذرانید و حال هوای دیزاین داخلی چنین محیطی را از نزدیک ببینید.
بدترین رنگهایی که برای دیزاین اتاق خواب میشود در نظر گرفت
رنگهایی نظیر، بنفش، خاکستری، قهوهای و قرمز میباشد که برای اتاق خواب توصیه نمیشوند.
- رنگ بنفش: منجر به کم خوابی شده و این طرح بدترین نوع رنگ برای اتاق خواب است. زیرا قوه تخیل فرد را تقویت میکند و منجر به کابوسهای شبانه میشود.
- رنگ خاکستری: در رده دوم بدترین رنگها به حساب آمده و باعث کم خوابی در شب شده واستفاده از آن باعث افسردگی میشود.
- رنگ قهوهای: مانند رنگ خاکستری باعث بی قراری و افسردگی میشود.
و در نهایت توصیه نمیشود که از رنگ قرمز در اتاق خواب استفاده شود، زیرا به دلیل پرشور بودن و انرژی بالای این رنگ باعث میشود، فشار خون بالا رود و در خواب شخص مشکل ایجاد کند.
رنگهای دیگری که برای اتاق خواب توصیه نمیشود.
رنگ نارنجی، باعث گرمی فضا و ایجاد اعتماد به نفس و امنیت شده و از همه مهمتر نارنجی، رنگ شادی و نشاط است. توصیه میشود از رنگ نارنجی در دیزاین اتاق خواب استفاده نشود، چون آرامش را از فضا میگیرد.
رنگ زرد، رنگ شروع روزاست و به خانه شما روشنایی و گرما میبخشد، شور و نشاط هم از خواص این رنگ زیبا میباشد. ولی این رنگ برای اتاق خواب مناسب نیست، چون ممکن است باعث کم خوابی شود.
نکته: برای دیزاین رنگ حال و اتاق نشیمن از رنگهای انرژی بخش و شادی آور استفاده کنید.
به کارگیری طرح روشن در اتاق خواب
انتخاب رنگهای روشن در اتاق خواب، معمولاً توصیه نمیشود؛ زیرا باز تاب نور بر روی اجسام، فضا را روشنتر میکند و باعث بی خوابی میشود و در مناطقی با آب و هوای گرم و یا مناطق جنوبی اصلا مناسب نیست.
در صورتی که بخواهند در برخی از مناطق شمالی و یا سرد از رنگهای روشن در اتاق خواب استفاده کنند؛ میتوان بهراحتی یک ترکیب رنگ بسیار مناسب از ترکیب رنگهای روشن با رنگهای ملایمتر ایجاد کنند، ترکیبی که نه تنها زیبا، بلکه آرامش بخش نیز میباشد.
بهترین و بدترین رنگ اتاق خواب را در سایت چوبسا بخوانید.
دیزاین اتاق خواب به رنگهای خنثی
رنگهای خنثی آرامش دهنده بوده و منجر به انرژی مثبت میشود.
رنگ سبز، باعث میشود به محض دیدن این رنگ حس تازگی و انرژی بخشی برای فرد به وجود بیاورد و حس مثبت را در محیط ایجاد کند. حالا تصور کنید که وجود این رنگ و طرح در اتاق خواب چقدر مفید و اثر بخش میباشد. دراین کالکشن سایههای متفاوت سبز، از جمله: سبز خاکستری، سبز زیتونی، سبز ارتشی، سبز زمردی، سبز نعنایی، سبز لیمویی، در دیزاین اتاق خوابها مورد استفاده قرار گرفته است. ترکیب سبز و زرد نیز بر کیفیت خواب اثر خوبی میگذارد.
رنگ آبی، یکی از رنگهای مناسب برای دیوارهای اتاق خواب میباشد، آبی پر رنگ اعتماد به نفس تان را افزایش میدهد، رنگ آبی کمرنگ باعث تمرکز و آرامش میشود در صورتیکه به رنگ آبی علاقهمند هستید، حتما از آن برای دیوارهای اتاق خواب استفاده کنید.
رنگ صورتی، حس شادی را به خانه شما می آورد و افسردگی و گوشهگیری را از شما دور میکند، رنگ شادی و احساسات عاشقانه است.
بهترین رنگ برای دکور اتاق دختر بچهها رنگ صورتی میباشد.
این رنگ از افسردگی جلوگیری میکند، اگر فردی گوشهگیر هستید، این رنگ برای دیوار اتاق شما مناسب است و از ترکیب دو رنگ صورتی و سفید میتوانید فضا را بازتر و زیباتر نشان دهید.
رنگ صورتی چرک، کمی خاکستری در خود دارد، که برای اتاق خواب یا مکانهای دیگر به کار میرود و باعث میشود تا فضا کاملتر به نظر بیاید. این رنگ با رنگهای روشنتر از خود مثل فیروزهای و سفید نقرهای کامل تر میشود.
اتاق خواب به رنگ طوسی و زرد، اگر در آن از ترکیب درست و مناسب، رنگهای مدرن استفاده شود، اتاق از نظر رنگی و حس و حال توازن بسیار مناسبی به خود میگیرد.
خاکستری رنگی است که به چشم بیننده فشاری نمی آورد و نقاطی که رنگ زرد در آنها استفاده شده است، کاملا توجه ببینده را به خود جلب میکنند.
رنگ اتاق خواب نقرهای
اگر می خواهید رنگ اتاقتان شیک و لوکس باشد یا حتی به دنبال رنگ درب اتاق میگردید، گزینه (نقرهای) را از دست ندهید.
رنگ نقرهای باعث میشود که زودتر بهخواب بروید.
پس برای افرادی که، معمولاً طول میکشد تا به خواب عمیق بروند رنگ مناسبی است.